День пам’яті та примирення

   8 травня в День пам’яті та примирення ми вшановуємо усіх жертв Другої світової війни та віддаємо належне нашим предкам за їхній внесок у перемогу над нацизмом.

   У ті страшні роки людство заплатило за повернення миру страшну ціну – десятки мільйонів вбитих та закатованих, скалічених та понівечених, тисячі знищених вщент міст та сіл…

   Українці сповна відчули усі жахіття Другої світової на собі. Тому разом з усім цивілізованим світом щиро прагнули, аби подібне не повторилося.

   Нині, як і понад 80 років тому, ми боремося з агресором. Однак тепер це – путінська росія. На українські міста і села знову летять бомби, ракети та снаряди, безневинні мирні люди гинуть у вирі війни. Ми неодмінно переможемо, бо відстоюємо свободу, демократію, цивілізованість та європейські цінності проти імперських амбіцій країни-терориста.

   День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

   До цієї дати в навчальному закладі в дистанційному форматі пройшло ряд заходів, а саме:

   8.05. класні керівники та майстри виробничого навчання провели години спілкування до Дня пам’яті і примирення

https://naurok.com.ua/calendar/may/den-pam-yati-ta-primirennya

   Цього ж дня бібліотекар училища О. Орєхова організувала віртуальну виставку «Українська Друга світова війна 1939 – 1945» до Дня пам’яті і примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

https://ww2.uinp.gov.ua/vystavka

   8.05 вихователі гуртожитку Л. Марченко та М. Олійник провели годину спілкування «8 травня – День пам’яті та примирення»

https://www.youtube.com/watch?v=Ajs_99QFzdw

   9.05. класні керівники та майстри виробничого навчання провели класні години в групах «Друга Світова Війна в історичній пам’яті України»

https://ww2.uinp.gov.ua/

 Вічна пам’ять усім жертвам Другої світової! Велика шана тим, хто переміг нацизм та тим, хто захищає нашу країну зараз від нового зла.

Пам’ятаємо загиблих. Шануємо живих.

Слава Україні! Героям слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *